مادربرد(motherboard) برد اصلی سیستم های کامپیوتری است که همه قطعات بر روی آن نصب می شوند.در این مقاله نحوه نصب مادربرد را برای شما توضیح می دهیم.
با توجه به نکات گفته شده اکنون ما کهکشان کامپیوتر pcgalaxy.ir تعمیر کامپیوتر در محل و خدمات کامپیوتر در محل بصورت تصویری و مرحله به مرحله به تشریح روش نصب مادر برد جدید می پردازیم .
مادربرد ستون فقرات كل کامپیوتر شما است. پس بسیار مهم است که آن را به درستی نصب کنید.
1. مادربرد را باز کنید
جعبه مادربرد خود را باز کنید. تعداد زیادی کابل ، CD درایور ، یک صفحه پنل فلزی با سوراخ های بریده شده و یک دفترچه راهنما مشاهده خواهید کرد. این قطعات را بیرون آورده و آنها را در یک طرف قرار دهید ، زیرا بعداً به آنها احتیاج دارید.
مادربرد درون یک کیسه ضد الکتریسیته ساکن قرار دارد.. مادربرد را از کیسه بیرون بکشید ، اما فعلاً آن را داخل کیس نگذاربد. مادربرد را بالای کیف آنتی استاتیک قرار دهید و پنل فلزی را بیرون بیاورید.
2- پنل پشتی را اندازه بگیرید.
پنلی داخل کیس قرار می گیرد که قالب پورت های خروجی پشت کیس شما است. که هم باعث دسترسی راحتر می شود و هم زیبایی به پشت کیس شما می دهد.پنل را روی خروجی های مادربرد قرار دهید تا از درست بودن آن اطمینان حاصل کنید.
3. خار های فلزی که جلوی پورت ها را می گیرد خم کنید
برخی از درگاه ها ممکن است توسط یک پوشش فلزی پوشانده شده باشند. در این حالت ، پوشش فلزی باید به سمت داخل خم شود (به سمت جایی که مادربرد قرار خواهد گرفت). مطمئن شوید که آن را به اندازه کافی خم کرده اید تا درگاه مادربرد از فضای کافی برای گذر از زیر آن استفاده شود.
4- پنل پشتی را نصب کنید.
از قسمت داخلی کیس ، شما باید پنل خالی را بگیرید و آن را به شکاف موجود در قسمت پشت کیس فشار دهید. به یاد داشته باشید که آن را تراز کنید تا به همان روشی باشد که وقتی آن را در برابر مادربرد خود اندازه گرفتید.
نکته:همیشه پورت های کارت صدا در پایین بخش کیس قرار می گیرند.
5. مادربرد را داخل کیس قرار دهید و محل پیچ ها را مشخص کنید.
در مرحله بعد ، باید ببینید سوراخ های پیچ مادربرد در کجا قرار می گیرند. زیرا شما باید قبل از پیچ کردن مادربرد پیچ های مسی در زیر مادربرد به کیس پیچ کنید.اطمینان حاصل کنید که درگاه های پشتی مادربرد به درستی روی پنل فلزی قرار گرفته اند.
6. پیچ های مسی عایق را قرار دهید.
پیچ های مسی را باید در جاهایی که پیچ مادر برد بسته می شود ، قرار دهید. این پیچ ها در کیس قرار داده شده و پیچ های مسی بلند هستند. وظیفه آنها نگه داشتن مادربرد در قسمت پایین کیس است ، بنابراین وقتی تماس های آن با فلز است برد به کیس اتصالی نمی کند.
7. مادربرد را در جای خود قرار دهید
مادربرد را از عقب به سمت پنل پشت فشار دهید و دقت کنید که پیچ های مسی را در جای درست قرار داده اید و همچنین همه پورت های مادربرد به درستی در پنل فلزی پشت قرار گرفته اند.
8- مادربرد را پیچ کنید.
مادربرد را پیچ کنید. از گوشه ها شروع کنید و مادربرد را محکم نگه دارید ، به طوری که سوراخ های پیچ آن با پایه های مسی که در آن قرار گرفته است مماس شود.
9. کابل برق 24 پین مادربرد را پیدا کنید.
ب
ا قرار دادن مادربرد در جای خود، آماده اتصال آن به پاور هستید. دو کانکتور وجود دارد که باید به آنها وصل شوید. اولین اتصال کانکتور ATX است. در مادربردهای مدرن ، به کانکتور 24 پین نیاز دارید. فقط یکی از اینها در منبع تغذیه وجود دارد. با این حال ، از آنجا که مادربردهای قدیمی فقط به یک اتصال 20 پین نیاز داشتند ، معمولاً یک کانکتور چهار پین وجود دارد که می توان آن را جدا کرد. اطمینان حاصل کنید که این 4 پین متصل شده است و یک اتصال دهنده 24 پین دارید.
10. کابل برق 24 پین مادربرد را وصل کنید.
شما باید این کانکتور 24 پین را به کانکتور مادربرد وصل کنید. پیدا کردن این کانکتور باید آسان باشد ، اما معمولاً در کنار شیار های رم در سمت راست مادربرد قرار دارد.
اتصال ATX فقط به یک روش وصل می شود ، بنابراین نمی توانید آن را اشتباه وصل کرد. اتصال باید به آرامی وصل شود. برای نگه داشتن آن گیره ای وجود دارد. این کار به فشار ملایم نیاز دارد تا بتوانید آن را در جای خود قرار دهید.
11. برق CPU را وصل کنید این کابل می تواند 4 – 6 و یا 8 پین باشد بستگی به مدل مادربرد شما دارد.
مادربردهای مدرن همچنین دارای یک کانکتور برق ثانویه هستند. در اکثر تابلوها این یک کانکتور چهار پین است ، اما برخی به کانکتورهای هشت پین نیاز دارند.
به روشی مشابه کانکتور 24 پین ، اتصال هشت پین روی منبع تغذیه را می توان به دو قسمت تقسیم کرد. اگر مادربرد شما تنها یک کانکتور چهار پین دارد ، باید آن را به دو نیمه تقسیم کنید. فقط یکی از این موارد به مادربرد وصل می شود.
12. اتصال دهنده ثانویه را وصل کنید.
کانکتور برق CPU را پیدا کنید. این کانکتو رمعمولا در کنار سی پی یو قرار دارد.
امیدواریم مقاله آموزش روش نصب مادر برد جدید از لحاظ کاربردی برای کاربران گرامی مفید واقع شده باشد.